Dac-ai știi cât am fugit de tine, până te-am întâlnit”
Mircea Eliade
Nici nu știu cum de nu am scris despre nunțile pe sub apă până acum. Mi-am pus problema iubirii pe sub apă. Am și documentat exprimarea ei într-un articol, dar la nuntă m-am gândit abia recent. Oare să fie persoane care să își unească destinele pe sub apă? Oare e posibil așa ceva? Oare și-ar dori cineva așa ceva?
Câte limite nu au depășit oamenii până în prezent? Limita luciului apei a fost depășită încă de pe vremea lui Platon și a lui Aristotel. Curiozitatea și nevoia i-au împins pe oameni să exploreze apa dincolo de suprafață.
Primele fotografii subacvatice
Cu toate acestea, conform insider.com, fotografii subacvatice există încă din anii ’30. Arta fotografică subacvatică e fascinantă în felul ei. Subiecte sunt suficiente, dacă ne gândim la varietatea de viață care există în ape. Iar când vorbim de un fotograf pasionat de ceea ce face, care a studiat și a observat suficient de mult mediul acvatic și cum funcționează acolo fizica luminii, care a exersat cu tehnologia adecvată, atunci putem spune că vorbim nu doar de un pasionat, ci chiar de un profesionist.
În România, lumea subacvatică e pe nedrept și în detrimentul tuturor neglijată. Recent conștientizarea acestei lumi a devenit accesibilă pentru oricine dorește să încerce cu unul din cele mai simple sporturi subacvatice: snorkeling. Din cei care deja au cunoscut această lume, pasiunea a ajuns atât de departe încât frumusețea surprinsă pe sub apă e de-a dreptul uimitoare. În sensul acesta, recomand să vedeți albumele de aici: bit.ly/cristi-mitrofan. În țări în care curiozitatea și pasiunea pentru experiențele de acest gen sunt la un nivel mai ridicat, fotografia subacvatică e la mare căutare și meserii precum fotograf subacvatic sau model subacvatic sunt practicate cu succes.
Unde se oficiază căsătorii subacvatice?
După anii ’30, țări ca Statele Unite, UK, China, Spania și Japonia au acceptat această nouă dorință omenească. Ba mai mult, liderii organizațiilor de turism folosesc cu brio posibilitatea căsătoriilor subacvatice atrăgând tineri dornici de o experiență extravagantă în cea mai importantă zi din viața lor. Locurile unde relațiile romantice sunt oficializate au fost deja amenajate cu decoruri specifice nunții. Au fost construite capele subacvatice iar pernița pentru inele a fost înlocuită cu o cochilie de scoică. Mirii și nuntașii însă trebuie să includă în ținutele lor de gală costumele de scafandru. Cartea Recordurilor a înregistrat în Florida prima nuntă subacvatică de mari dimensiuni. La petrecere au participat 100 de prieteni și membri ai familiilor celor doi miri. Recordul a fost apoi depășit în 2011, când în Polonia s-au strâns nu mai puțin de 303 scafandri pentru a fii alături de prietenii lor la acest pas important în viață.
Trebuie să ai brevet de diver să poți participa la o nuntă sub apă?
Răspunsul la această întrebare este depline. Unii nuntași preferă să plutească deasupra ceremoniei, cu un echipament basic de snorkeling în timp ce alții și mai ales mirii se pregătesc din timp pentru asta sau sunt chiar diveri pasionați și experimentați.
Dacă petrecerea se ține într-un submarin sau un hotel subacvatic, atunci nimeni nu trebuie să își facă griji de cursuri de diving. Nici măcar nu vor atinge apa. Totuși, se vor putea bucura de peisajele exotice ale mărilor tropicale prin hublouri sau pereții transparenți ai construcțiilor.
Cum te îmbraci la nunta subacvatică?
Datorită curenților subacvatici și a lipsei gravitației, rochia de mireasă ar putea arăta mai romantic decât oriunde. Totuși, dacă sunteți dispuși să renunțați la mătase și satin atunci puteți opta pentru costume de neopren, care nu au modele speciale de nuntă în prezent, sau doar costume de baie. Recomandat este ca pantofii să fie înlocuiți cu labe de înot pentru a controla mai bine mișcările în apă. Voalul nu ar trebui ratat! Iar pentru un buchet de mireasă cel puțin la fel de memorabil și aranjamente florale pentru nunta de vis poți apela cu încredere la bloomeria.ro.
Te-ai gândit vreodată să te căsătorești sub apă? Spune-ne în comentariu cum arată nunta ta de vis!
Chiar dacă nu vrei să te căsătorești, poți explora lumea subacvatică în siguranță, cu un echipament simplu de snorkeling și Ghidul de Snorkeling pentru Începători pe care îl poți găsi aici.
Îți mai pot fi de folos și articolele despre:
Frica de apă și cum evităm să o transmitem copilului nostru
Top 5 beneficii ale snorkeling-ului
Nu uita să îți pui în bagaj ce îți trebuie pentru snorkeling
Citește și alte sfaturi pentru când practici snorkeling
Ape limpezi! 🙂
www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe