fbpx

Cum cobori zâmbetul în inimă pentru a rămâne în siguranță

”Pacea începe cu un zâmbet”

Maica Tereza

După șocul inițial pe care îl poți simți după ce deschizi ochii pentru prima dată într-o lume diferită de cea cu care te-ai obișnuit, începi să observi lumea subacvatică cu adevărat și niciodată pe toată deodată. Fiecare explorare vine cu ceva nou. Poate azi ai reușit să vezi doar algele în bătaia curenților, rapanele aparent inerte și midiile închise în cochiliile lor. Dar mâine e posibil să vezi câte un pește de dimensiuni medii care țâșnește de sub tine grăbit să ajungă doar el știe unde. Și poate următoarea dată când deschizi ochii sub apă ți se pare că nisipul ia viață, ca mai apoi să descoperi că de fapt era un calcan ascuns bine pe fundul mării, care s-a decis brusc să-și mute locul de relaxare.

Plutind relaxat pe apă

E imposibil să nu zâmbești în timpul explorărilor de sub apă

Surprize peste surprize în lumea subacvatică. Și cu fiecare supriză care ți se dezvăluie, un zâmbet mare se așterne pe buze. Imposibil să fie altfel. Uimirea faptului că poți pluti pe suprafața apei fără amenințarea înecului! Wow! Cum să nu îți aducă bucurie? Uimirea vieții care se ascunde sub luciul apei și pe care nici nu ai fi bănuit-o înainte să deschizi ochii acolo… Wow! Cum să nu te facă să zâmbești? Culorile care cu fiecare explorare devin din ce în ce mai vii și mai surprinzătoare! Explozii de senzații care mai de care mai puternice se nasc înăuntrul tău. Și cumva trebuie exprimate.

Doar că…

Pe sub apă indicat e să nu zâmbești! Și îți spun sincer, e unul din cele mai dificile lucruri. Dar în timpul oricărui sport subacvatic (snorkeling, free-diving sau scuba-diving), dacă zâmbești, cutele care se formează în jurul buzelor se transformă în canalele perfecte prin care apa poate intra în mască. Astfel, masca e inundată și trebuie să operezi manevrele de golire a ei. Ori, când ești acolo, ”în mediul neprietenos al apei”, e important să te simți confortabil și să îți păstrezi confortul. O să vrei să dedici timpul și atenția lucrurilor noi pe care le vezi și senzațiilor pe care le trăiești, nu stresului apei în mască.

Canalele din jurul buzelor, pe unde intră apa în mască

Ce faci cu impulsul de a zâmbi?

Eu am trecut prin două etape. Prima etapă a fost să mut zâmbetul de pe buze în ochi. Am blocat buzele și am început să zâmbesc doar cu ochii. Și a fost ok o perioadă. Problema era rezolvată. Apa nu mai inunda masca și eu îmi pot vedea liniștită de explorare. Dar… cu timpul, ceva și mai interesant s-a întâmplat. Și vorbesc de acele suprize extraordinare în timpul cărora, oricât de mult am încercat să folosesc doar cu ochii, energia a fost atât de puternică încât era nevoie de mai mult să o exprim. Și pentru că eram atentă să nu zâmbesc cu buzele, am simțit cum zâmbetul a coborât în inimă. E o senzație care cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Ce pot spune e că, din fericire, o experimentez des, mai ales în timpul explorărilor subacvatice. Pentru că acolo, pe sub apă, găsesc cele mai frumoase surprize.

Recomand cu drag

Să aloci un buget de 35 lei pentru un echipament de snorkeling basic. Să încerci această activitate subacvatică simplă. Să îți relaxezi mintea și corpul în apă. Să te încarci de energia pozitivă pe care ne-o oferă Natura și eventual să cobori și tu zâmbetul în inimă pentru a putea trece mai ușor orice îți rezervă viitorul.

Îți mai pot fi de folos și articolele despre:

Ce este snorkeling?

Frica de apă și cum evităm să o transmitem copilului nostru

Top 5 beneficii ale snorkeling-ului

Nu uita să îți pui în bagaj ce îți trebuie pentru snorkeling

Citește și alte sfaturi pentru când practici snorkeling

Ape limpezi! 🙂

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *