Ce este snorkeling

Ce este snorkeling?

Cea mai bună metodă să observi peștii e să devii unul

Jacques Cousteau

“Ce este snorkeling?”. Spre surprinderea mea am primit această întrebare suficient de des încât am decis să o tratăm cu seriozitate.

Dar înainte de a defini ce e snorkeling-ul vreau să spun că pentru a fi înțeles pe deplin trebuie nu doar încercat ci… trăit.

Experiența constituie cea mai bună definiție în cazul acesta. Până la experiență voi încerca să explic cât pot mai bine acest sport.

Ce este snorkeling?

În primul rând, snorkeling-ul e un sport acvatic, care îți permite să observi lumea subacvatică. Privind doar de deasupra ochiului de apă nu ai cum să îți imaginezi ce e dedesubt decât dacă te uiți. Dacă deschizi ochii sub apă.

Ca să îi poți ține cât mai mult timp deschiși fără să fie afectați în vreun fel de apa, cel mai adesea sărată, există o mască de snorkeling/ diving care încapsulează ochii și nasul. Aș spune acoperă, dar masca e prevăzută cu plastic transparent în dreptul ochilor pentru a oferi vizibilitate.

Masca de snorkeling
Mască snorkeling/ diving

Conform wikipedia snorkeling-ul e practica înotului pe sau prin apă echipat fiind cu o mască de diving, un tub atașat și eventual labe de înot.

Așadar, în cazul în care te întrebai cum respiri în timp ce observi lumea subacvatică, răspunsul e printr-un tub. Care se numește snorkel.

De unde vine denumirea de “snorkeling”

Denumirea vine de la cuvântul nemțesc “schnorchel” un derivat al lui “schnarchen” care înseamnă “a sforăi”. După ce vei respira pentru prima dată sub apă vei înțelege exact care e legătura între toate.

Despre istoria diving-ului am scris deja câteva informații.

Snorkeling-ul este, practic, cea mai la îndemână variantă de a observa lumea subacvatică.

Prețul echipamentului începe de la 18 lei (pentru copii). Pe măsură ce explorările subacvatice cresc în durată și intensitate, va fi nevoie și de alte accesorii-protecție împotriva unor pericole deloc de neglijat.

Despre 5 beneficii ale snorkeling-ului am mai scris. Cea mai importantă mi se pare chiar numărul 5. Nici celelalte nu sunt de neglijat. De asemenea, am explicat pe larg care sunt diferențele dintre snorkeling, scuba-diving și free-diving.

Am făcut o selecție de fotografii de la prima noastră explorare în Marea Roșie. E o lume paradisiacă pe care îți recomand să nu o ratezi.

Pentru a fi la curent cu ultimele știri/ explorări din domeniul subacvatic ne poți aprecia pagina de facebook.

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe

Tehnologie oferită de Astel Mobile

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

Leave a Reply