fbpx
Laboratorul de Cercetari Subacvatice Aquarius

31 de zile sub apă făcând explorări subacvatice

Explorările subacvatice sunt o tradiție în familia Cousteau. În 1963, Jacques Cousteau a stabilit un record mondial după 30 de zile locuite sub apă. Un laborator subacvatic fusese scufundat în Marea Roșie.

Nou record mondial atipic în explorări subacvatice

În vara anului 2014, nepotul său, Fabien Cousteau a doborât recordul locuind timp de 31 de zile în Aquarius, un alt laborator scufundat la aproximativ 14 kilometri de țărmul Floridei. În discursul lui din cadrul TEDTalks vorbește despre câteva lucruri pe care le-a descoperit în timpul explorării sale.

Curiozitatea e ce l-a împins să facă această explorare. Și tot curiozitatea îl face să viseze să exploreze oceanele de pe Marte. Până atunci, însă, explorează mediul acvatic de pe Pământ, care resprezintă peste 3.4 miliarde kilometri cubi în volum, din care mai puțin de 5% a fost explorat.

Câte laboratore științifice pentru explorări subacvatice sunt în prezent?

Fabien Cousteau menționează aproximativ 12 laboratoare științifice pe fundul mărilor și oceanelor.

În prezent doar 1 laborator mai e funcțional: Aquarius situat în Florida, la 20 m adâncime. Aici Cousteau nepotul a coborât timp de 31 de zile pentru a urmări, suprinde și trăi lumea subacvatică.

Ce a descoperit pe fundul oceanului? Ce l-a ajutat să doboare recordul bunicului său? Cum a trăit cele 31 de zile în apă? Cum a fost primită echipa de exploratori de colocatari? Vă las să vedeți în discursul de mai jos…

O resursă importantă a explorării a fost tehnologia. Conexiunea la internet a facilitat comunicarea cu exteriorul și a permis transmisiuni LIVE.

❤️ M-aș bucura să descopere cât mai multă lume această lume fascinantă prin experiență vie, nu doar din spatele ecranului.

Dacă nu ați citit încă DE CE, o puteți face pe https://barcaluizoe.ro/5-beneficii-ale-snorkeling-ului/🧐

Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care permite în prezent astfel de expediții.


Tehnologie oferită de Astel Mobile

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

Leave a Reply

A apărut

Ghid de Snorkeling pentru Începători

Toate informațiile de care ai nevoie pentru a descoperi ce ascunde marea sub luciul ei

stai!

Înainte să pleci intră în comunitatea pasionaților de sporturi subacvatice

Înscrie-te mai jos

Primești 1 email pe lună cu cele mai importante informații