fbpx
Peștele clovn - Nemo

Explorare subacvatică în căutarea adevăratului Nemo

Just keep swimming! Just keep swimming! Just keep swimming swimming swimming! What do we do? We swim swim swim! Ha!

Doris

În Noiembrie 2018 am avut prima explorare subacvatică în Marea Roșie. Mai văzuserăm Paradisuri subacvatice (și nu numai), însă Marea Roșie e cu adevărat specială. Am scris de ce aici și aici. Iar dacă ar fi să aleg un lucru care m-a impresionat acolo e varietatea de pești exotici și colorați pe care îi poți vedea fără efort, direct de pe plajă.

Marea Moartă pe de altă parte e deocamdată o necunoscută pentru noi. Am văzut multe altele, dar pe cea Moartă încă nu. Vom începe să ne documentăm în curând. Facebook Like și vei fi la un click distanță de răspunsul la întrebarea “De ce Marea Moartă e moartă?”. O experiență interesantă la Marea Moartă e descrisă aici.

Cum vedem noi această explorare subacvatică în căutarea lui Nemo

Ziua 1. Plecăm cu avionul de pe Aeroportul Otopeni într-o miercuri în jurul orei 7 a.m. La ora 5.30 trebuie să fim deja în aeroport. Nu aș rată o astfel de explorare.

Trăiască Wizz și bagajele lui mici. Aterizăm în aeroportul militaro-civil din Ovda. Luăm autobuzul până în Eilat și ne cazăm într-un apartament din centrul orașului. Apoi dăm fuga la plajă. Temperatura e de aproximativ 24 de grade. Perfectă de explorare.

Explorare subacvatică în Marea Roșie

Ziua 2. Ne revenim după drum. Ne acomodăm cu atmosfera, temperatura și oamenii. Snorkeling all day long. Pentru cine dorește să viziteze observatorul subacvatic, bineînțeles că o poate face. De asemenea, scurtă plimbare prin centrul orașului și pe faleză. Fântânile muzicale ala Las Vegas sunt și ele în plan.

Ziua 3. Dis de dimineață pornim înspre Marea Moartă. Drumul e destul de lung, 236 de kilometri. Aproximativ 3 ore de condus, în cazul în care nu există devieri. Un diving în Marea Moartă ar fi de preferat. Mai ales că e destul de neobișnuit. Deci dacă optezi pentru această variantă, există șanse mari să fii printre puținii care o au pe listă. Totuși, condițiile sunt destul de stricte și e nevoie de puțină experiență să ți se permită să te scufunzi acolo.

Înspre seară facem stânga-mprejur și ne întoarcem în Eilat. Urmează o nouă zi de explorări subacvatice.

Ziua 4. Ne distrăm din nou cu snorkeling în Marea Roșie. Cine dorește să facă diving, bineînțeles că poate. Durata expediției e de 30 de minute; cam puțin pentru gustul meu. La Constanța, cu Aqua-Mar Diving Team durează cam 1 oră pentru cine știe să respire corect și credeți-mă, sub apă, fiecare minut contează. Întotdeauna mi-am dorit să răman mai mult sub apă…

Ziua 5. În afară de snorkeling putem alege să facem diving cu delfini. Știu că există controverse pe marginea acestui subiect, însă viziunea Recifului cu delfini din Eilat este puternic îndreptată înspre protejarea naturii și a vieții subacvatice. Delfinii sunt crescuți în recif însă au libertatea de a se întoarce în mare.

Ziua 6. Azi vom avea zi scurtă de explorare subacvatică. Dacă toți membri grupului sunt de acord, propun o excursie în deșert. Am experimentat off-road-ul pe dunele din Emiratele Arabe și mi-a plăcut mult. Nu garantez aceeași distracție, dar cu siguranță va fi o schimbare de perspectivă.

Scufundare subacvatică cu delfini

Ziua 7. Dacă nu te-ai decis până azi să faci cel puțin o scufundare, ai pierdut ocazia. Din cauza schimbărilor extreme de presiune diving-ul se poate face cu maxim 24 de ore înainte de un zbor. Deci marți, zi de relaxare. Poate chiar și o scurtă drumeție pe Red Canyon.

Vedere dinspre mare în Eilat

Ziua 8. Dis de dimineață plecarea înspre aeroportul din Ovda. Aterizăm în jurul orei 14.00.

Explorare subacvatică pentru Nemo

Când îl găsim pe adevăratul Nemo? La fiecare scufundare!

De ce ne place atât de mult snorkeling-ul? Vezi 5 beneficii aici.

De ce Marea Roșie e roșie citește aici.

Despre 3 pericole des întâlnite în Marea Roșie și cum își găsesc rezolvare găsești informații aici.

Fotografii de la ultima explorare în Marea Roșie poți vedea aici.

În cazul în care vrei să mergi cu noi în explorare și ai voucher cadou*, te rog scrie-ne la m.me/barca.lui.zoe pentru a-l revendica.
*În această explorare poate fi folosit 1 singur voucher

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
💌 m.me/barca.lui.zoe
Tehnologie oferită de Astel Mobile


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *