fbpx
Fundal marin cu corali de diferite culori

De ce Marea Roșie e roșie ~ Flora și fauna

“Ce înseamnă un nume? Cel pe care noi îl numim trandafir, ar mirosi la fel de dulce indiferent de cum i-am spune”

William Shakespeare

Datorită poziționării geografice, Marea Roșie se bucură de o diversitate impresionantă de floră și faună. Este renumită mai ales pentru cele 200 de specii de corali.

Pești tropicali din Marea Roșie

De ce Marea Roșie e roșie?

Iată de ce Marea Roșie e roșie…

Pentru că în apa mării, de o salinitate ridicată, crește specia de alge marine Oscillatoria erythroea. În viață, acestea sunt albastre dar atunci când mor culoarea lor se transformă în roșu intens.

De asemenea, munții bogați în minerale de culoare roșie care se ridică chiar lângă coastele apelor ar putea fi un alt motiv pentru care acest intrând al Oceanului Indian se numește așa.

Tribul local himariți ar putea fi un alt motiv pentru care Marea Roșie se numește așa. Practic, denumirea tribului se traduce prin “roșu”.
În timpurile vechi, unele limbi asiatice asociau punctele cardinale cu culori. Negru era Nord, iar roșu era Sud. Marea Roșie fiind astfel marea de la Sud.

Curcubeul din adâncuri

Denumirea Mării Roșii nu denotă însă câtuși de puțin bogăția de culori a florei și faunei subacvatice. Temperatura ridicată a apei la suprafață permite conviețuirea a sute de specii de pești tropicali. O bogăție de culori la care se adaugă și culorile vii ale coralilor.

Corali în Eilat - Marea Roșie

Tehnologie oferită de Astel Mobile.

m.me/barca.lui.zoe
Barca lui Zoe ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care permite în prezent astfel de expediții.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

Leave a Reply

A apărut

Ghid de Snorkeling pentru Începători

Toate informațiile de care ai nevoie pentru a descoperi ce ascunde marea sub luciul ei

stai!

Înainte să pleci intră în comunitatea pasionaților de sporturi subacvatice

Înscrie-te mai jos

Primești 1 email pe lună cu cele mai importante informații