fbpx

Ce fac copiii în timp ce părinții practică snorkeling?

“Pentru părinți, copilul rămâne tot copil, chiar dacă devine președintele unei țări”

Proverb libanez

Am fost întrebată ce fac copiii în timp ce părinții sunt la snorkeling 😁

Activitățile cu care se pot îndeletnicii micuții la mare sunt diverse: construit castele de nisip, căutat/ găsit scoici de diferite mărimi/ forme/ culori, activități virtuale pe tableta/ telefon, joaca cu alți copii etc.

Susțin petrecerea timpului de calitate cu copiii. Unul din motivele pentru care îmi place să practic sporturi subacvatice e că îmi oferă posibilitatea să fac ceva interesant împreună cu Zoe mică încă de când avea 3 ani și cred că acestea vor fi o punte de conexiune între noi chiar și când va ajunge la vârsta maturității. Ce făcea Zoe mică până la 3 ani în timp ce eu eram la snorkeling? Ei bine, eu nu am practicat sporturi subacvatice în timpul acela, ci am împrietenit-o treptat cu apa, astfel încât să nu îi transmit frica mea.

În plus, beneficiile snorkeling-ului sunt și pentru ei. În primul rând pentru ei. Pentru că ei sunt în curs de formare și un exercițiu al creierului, ca cel pe care îl pune la dispoziție experiența subacvatică, e necesar. Deci recomandarea mea e să snorkelinți împreună. Să îi încurajați să găsească interes dincolo de ecran. Să prindă curaj și curiozitate. Să prindă drag de natură și viața însăși. Să învețe să își depășească limitele și să primească lecții de la formele de viață sălbatice de sub apă. Pentru că lumea subacvatică are ordinea ei. În cazul în care lumea subacvatică nu e suficientă așa cum e, sunt câteva joculețe și accesorii care să anime chiar și mai mult activitatea.

Concurs de free-diving

Sunt mai mult adepta colaborării decât a competiției. Dar și competiția are rostul ei. Iar când principalul scop al competiției e autodepășirea, jocul devine cu atât mai interesant. În timpul unui concurs de free-diving, părintele poate seta autodepășirea ca obiectiv și poate extinde limitele copilului lui prin exemplu propriu. Cine ridică cele mai multe scoici de sub apă? Cine poate ajunge cel mai adânc? Cine poate sta cel mai îndelungat timp sub apă? Cine poate parcurge cea mai lungă distanță pe sub apă? Cine poate face cele mai multe rostogoliri/ flip-uri sub apă? Puteți folosi accesoriile suplimentare ca labele de înot sau plasa de vânătoare.

leapsa-subacvatic
Leapșa subacvatic

Observarea vieții subacvatice

Masca de snorkeling și tubul de snorkeling oferă confortul necesar pentru a observa în liniște și siguranță lumea subacvatică. Masca protejează ochii și tubul oferă aerul necesar pentru a pluti cât mai liniștit pe suprafața apei, astfel încât animalele subacvatice să nu fie speriate de prezența voastră. În Marea Neagră, căutați să plutiți deasupra pietrelor, acolo unde de obicei peștii își găsesc hrana. E posibil ca la început să nu observați mai nimic și asta se întâmplă pentru că încă nu știți cum și la ce să vă uitați. În Marea Neagră peștii au culori asemănătoare cu ale mediului, ceea ce îi face dificil de observat. Aveți răbdare… Rămâneți cu atenția acolo și în curând, formele de viață din lumea subacvatice vor prinde contur și pentru voi. La început o rapană, apoi o midie, apoi un guvid, apoi un crevete, apoi un crab, poate un ac de mare și un căluț de mare. Deși apa are efect de lupă și asta ar trebui să fie suficient ca să vedeți ce e pe acolo, am găsit și o lupă acvatică în caz că simțiți nevoia. Abțineți-vă să încercați să atingeți animalele marine. Trebuie să ne bucurăm de abundența de viață sălbatică fără a afecta în vreun fel ecosistemul construit în sute de ani.

Ia uite acolo!

Ședință foto subacvatică

Preferata mea! Îmi place așa mult să o văd pe Zoe mică pe sub apă!!! Și mai mult, să imortalizez aceste momente. Foto sau video, mai puțin important. Pe sub apă copiii sunt delicioși prin felul în care se mișcă, se scufundă, măresc ochii când văd ceva interesant. Important de reținut e să păstreze zâmbetul în suflet. Cutele care se formează în jurul gurii permit apei să intre în mască, ceea ce e deranjant. Puteți folosi telefonul mobil pentru asta dar veți avea nevoie de o husă subacvatică. De asemenea, puteți folosi aparate foto rezistente la apă sau deja celebrele GoPro-uri.

sedinta-foto-sub-apa
Say cheese!

În caz că sunteți începători în acest sport, vă recomand să citiți și la ce să fiți atenți când practicați snorkeling.

Dacă încă nu știți care sunt diferențele între snorkeling, free-diving și scuba-diving, puteți citi cum să faceți alegerea potrivită în funcție de context.

Iar dacă încă nu aveți necesarul pentru cel mai relaxant sport subacvatic, puteți citi ce vă trebuie pentru snorkeling.

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *