fbpx

Ce #explorări am plănuit pentru 2019

“Nu-mi spune cât de educat ești. Spune-mi cât de mult ai călătorit”

Mohammed

Să se înțeleagă de ce nu ne putem opri 🙂 Ne-am propus un nou an plin în 2019. Iar pentru că Eilat ne-a impresionat mult din toate punctele de vedere, vom reedita explorarea din Noiembrie 2018. Însă de data aceasta vrem să înotăm și în Marea Moartă. Am auzit că e un sentiment special. Cel mai frumos e descris aici.

6 – 13 Martie Marea Roșie ~ Eilat, Israel

Ne întoarcem la Marea Roșie din Eilat, Israel să îl căutăm pe the real Nemo. 7 zile la începutul lunii Martie. Numai bine sărbătorim și ziua Mamei acolo. Mai mare răsfăț nici nu se poate. 🙂

Plecăm cu avionul de pe Aeroportul Otopeni într-o miercuri în jurul orei 7 a.m. Trăiască Wizz (care, apropo, are prețuri de 79 lei dus și 79 lei întors spre Eilat) și bagajele lui mici. Aterizăm în aeroportul militaro-civil din Ovda. Luăm autobuzul până în Eilat și ne cazam într-un apartament din centrul orașului. Apoi dăm fuga la plajă. Temperatura e de aproximativ 24 de grade. Perfectă de explorare.

Joi ne revenim după drum. Snorkeling all day long. Pentru cine dorește să viziteze observatorul subacvatic, bineînțeles că o poate face. De asemenea, scurtă plimbare prin centrul orașului și pe faleză.

Vineri dis de dimineață pornim înspre Marea Moartă. Drumul e destul de lung, 236 de kilometri. Aproximativ 3 ore de condus, în cazul în care nu există devieri. Un diving în Marea Moartă ar fi de preferat. Mai ales că e destul de neobișnuit. Deci dacă optezi pentru această variantă, există șanse mari să fii printre puținii care o au pe listă. Totuși, condițiile sunt destul de sticte și e nevoie de puțină experiență să ți se permită să te scufunzi acolo.

Înspre seară facem stânga-mprejur și ne întoarcem în Eilat. Urmează o nouă zi de explorări.

Sâmbătă ne distrăm din nou cu snorkeling în Marea Roșie. Cine dorește să facă diving, bineînțeles că poate. Durata expediției e de 30 de minute; cam puțin pentru gustul meu. La Constanța, cu Aqua-Mar Diving Team durează cam 1 oră pentru cine știe să respire corect și credeți-mă, sub apă, fiecare minut contează. Întotdeauna mi-am dorit să răman mai mult sub apă…

Duminică și luni cam același program cu alternativă diving-ului în golful cu delfini. Se pare că e un golf unde personalul atrage delfinii cu mâncare și joacă. Regulile sunt destul de stricte. Una dintre ele e că turiștii nu au voie să îi atingă.

Dacă nu te-ai decis până azi să faci cel puțin o scufundare, ai pierdut ocazia. Din cauza schimbării extreme de presiune diving-ul se poate face cu maxim 24 de ore înainte de un zbor. Deci marți, zi de relaxare. Poate chiar și o scurtă drumeție pe Red Canyon.

De ce ne place atât de mult snorkeling-ul? Vezi 5 beneficii aici.

De ce Marea Roșie e roșie citește aici.

Despre 3 pericole des întâlnite în Marea Roșie și cum își găsesc rezolvare găsești informații aici.

Fotografii de la ultima explorare în Marea Roșie poți vedea aici.

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
💌
m.me/barca.lui.zoe

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

Leave a Reply

A apărut

Ghid de Snorkeling pentru Începători

Toate informațiile de care ai nevoie pentru a descoperi ce ascunde marea sub luciul ei

stai!

Înainte să pleci intră în comunitatea pasionaților de sporturi subacvatice

Înscrie-te mai jos

Primești 1 email pe lună cu cele mai importante informații