Ce #explorări am plănuit pentru 2019

“Nu-mi spune cât de educat ești. Spune-mi cât de mult ai călătorit”

Mohammed

Să se înțeleagă de ce nu ne putem opri 🙂 Ne-am propus un nou an plin în 2019. Iar pentru că Eilat ne-a impresionat mult din toate punctele de vedere, vom reedita explorarea din Noiembrie 2018. Însă de data aceasta vrem să înotăm și în Marea Moartă. Am auzit că e un sentiment special. Cel mai frumos e descris aici.

6 – 13 Martie Marea Roșie ~ Eilat, Israel

Ne întoarcem la Marea Roșie din Eilat, Israel să îl căutăm pe the real Nemo. 7 zile la începutul lunii Martie. Numai bine sărbătorim și ziua Mamei acolo. Mai mare răsfăț nici nu se poate. 🙂

Plecăm cu avionul de pe Aeroportul Otopeni într-o miercuri în jurul orei 7 a.m. Trăiască Wizz și bagajele lui mici. Aterizăm în aeroportul militaro-civil din Ovda. Luăm autobuzul până în Eilat și ne cazam într-un apartament din centrul orașului. Apoi dăm fuga la plajă. Temperatura e de aproximativ 24 de grade. Perfectă de explorare.

Joi ne revenim după drum. Snorkeling all day long. Pentru cine dorește să viziteze observatorul subacvatic, bineînțeles că o poate face. De asemenea, scurtă plimbare prin centrul orașului și pe faleză.

Vineri dis de dimineață pornim înspre Marea Moartă. Drumul e destul de lung, 236 de kilometri. Aproximativ 3 ore de condus, în cazul în care nu există devieri. Un diving în Marea Moartă ar fi de preferat. Mai ales că e destul de neobișnuit. Deci dacă optezi pentru această variantă, există șanse mari să fii printre puținii care o au pe listă. Totuși, condițiile sunt destul de sticte și e nevoie de puțină experiență să ți se permită să te scufunzi acolo.

Înspre seară facem stânga-mprejur și ne întoarcem în Eilat. Urmează o nouă zi de explorări.

Sâmbătă ne distrăm din nou cu snorkeling în Marea Roșie. Cine dorește să facă diving, bineînțeles că poate. Durata expediției e de 30 de minute; cam puțin pentru gustul meu. La Constanța, cu Aqua-Mar Diving Team durează cam 1 oră pentru cine știe să respire corect și credeți-mă, sub apă, fiecare minut contează. Întotdeauna mi-am dorit să răman mai mult sub apă…

Duminică și luni cam același program cu alternativă diving-ului în golful cu delfini. Se pare că e un golf unde personalul atrage delfinii cu mâncare și joacă. Regulile sunt destul de stricte. Una dintre ele e că turiștii nu au voie să îi atingă.

Dacă nu te-ai decis până azi să faci cel puțin o scufundare, ai pierdut ocazia. Din cauza schimbării extreme de presiune diving-ul se poate face cu maxim 24 de ore înainte de un zbor. Deci marți, zi de relaxare. Poate chiar și o scurtă drumeție pe Red Canyon.

De ce ne place atât de mult snorkeling-ul? Vezi 5 beneficii aici.

De ce Marea Roșie e roșie citește aici.

Despre 3 pericole des întâlnite în Marea Roșie și cum își găsesc rezolvare găsești informații aici.

Fotografii de la ultima explorare în Marea Roșie poți vedea aici.

În cazul în care vrei să mergi cu noi în explorare și ai voucher cadou*, te rog scrie-ne la m.me/barca.lui.zoe pentru a-l revendica.
*În această explorare poate fi folosit 1 singur voucher

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
💌 m.me/barca.lui.zoe
Tehnologie oferită de Astel Mobile

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

Leave a Reply