fbpx

Dacă aș fi Moș Crăciun în 2019…

Generozitate: obiceiul de a dărui fără a aștepta ceva în schimb

dexonline.ro

Un obicei pe care dacă l-am avea pe tot parcursul timpului lumea ar radia, la fel cum radiază cel care primește un cadou neașteptat dar, poate, mult dorit. Știu că perioada Crăciunului e cea care ne îndeamnă să fim mai generoși. Însă contează mult și direcția în care o ia generozitatea. Poate doar ca o caracteristică a personalității mele, consider că experiențele îmbogățesc mai mult decât obiectele. Strictul necesar de obiecte și abundența de experiențe fac parte din filosofia mea de viață, iar obiectele sunt doar accesorii pentru o experiență de neuitat. În general îi cer lui Moș Crăciun obiecte practice și potrivite pasiunilor/ nevoilor mele cele mai arzătoare.

Care sunt costurile generozității?

În funcție de cum privești situația, generozitatea te poate costa de la nimic la o avere. Forma mea preferată de generozitate e zâmbetul. E gratis, oricând la îndemână și cu efecte puternice atât pentru persoana care îl dă cât și pentru cea care îl primește. Surpriza pe care o am de fiecare dată când ajung pe sub apă, invariabil, mă face să zâmbesc. Și ce am observat e că nu poți zâmbi cu gura, pentru că prin cutele care se fac în jurul ei apa intră în mască și experiența devine neplăcută. Așa că pe sub apă zâmbetul trebuie păstrat în inimă.

Pe sub apă Moș Crăciun nu e mai bun, e mai fericit!

Cel mai mic buget de cadou pentru un om pe care vrei să îl îmbogățești

Pentru o experiență bogată în lumea subacvatică echipamentul minim e format dintr-o mască și un tub care costă 39 lei. ”Bine! Bine, măi Zoe! Cum să îmi vorbești de experiențe subacvatice la -15 grade Celsius”, ai putea să gândești și să ai dreptate. Însă…

Destinațiile cu temperaturi potrivite sporturilor subacvatice chiar și în sezonul rece nu mai sunt nici atât de îndepărtate și nici atât de costisitoare ca în mileniul trecut.

Și…

Atât snorkeling-ul cât și scufundările pot fi practicate în ape cu temperaturi scăzute.

Cred că sunt puține cadouri atât de inedite și memorabile ca un echipament de snorkeling. Sunt convinsă că un astfel de cadou va stârni printre cele mai aprinse și mai amuzante discuții, iar cel care îl va primi îți va mulțumi pentru el și în viețile viitoare. Pentru că lumea subacvatică e de o bogăție cum rar găsești altundeva pe Pământ. Având în vedere durata medie de viață a echipamentului de snorkeling și varietatea de locuri unde poate fi folosit, punând sub folia de cadou și fundă un echipament de snorkeling te asiguri că persoana căreia i-l oferi te va purta cu ea prin multe mări și pe multe continente.

Ce cadou ar putea umple inima unui pasionat de sporturile subacvatice?

Dacă vorbim de cei care deja au descoperit lumea subacvatică, atunci în sesiunea ta de shopping pentru Crăciun recomand să verifici rafturile pentru:

Costumul de neopren de tipul wetsuit

E un accesoriu foarte important pentru un pasionat de sporturi subacvatice. Indiferent de sportul pe care a decis să îl practice – snorkeling, freediving sau scuba diving – principalul beneficiu al costumului de neopren e că prelungește experiența. Oricât de caldă ar fi apa pe care o explorezi tot nu e ca o baie fierbinte, așa că după o perioadă te ia frigul. În plus, în mediul acvatic temperatura corpului scade de 25 de ori mai repede decât în aer. Costumul de neopren, de tipul wetsuit, păstrează un strat de apă între el și piele, care preia temperatura corpului și creează astfel o barieră termică. Există mai multe tipuri de costum de neopren:

  • scurt/ lung (referitor la lungimea mânecilor și a pantalonului)
  • cu fermoar pe față sau la spate (cele cu fermoar la spate se închid mai greu dar se îmbracă mai ușor)
  • cu grosimi între 0.5 și 8 mm (invers proporțional cu temperatura apei)
  • cu cagulă atașată/ separată

În prezent folosesc unul lung de 3 mm, cu fermoar la spate și fără cagulă, dar în scrisoarea pentru Moș Crăciun aș cere unul de 7 mm sau unul uscat având în vedere planurile noastre de explorare subacvatică a apelor din Antarctica. Deci important este să cunoști cât mai bine intențiile persoanei pe care urmează să o cadorisești (e o dovadă profundă de generozitate) și abia apoi să împachetezi cadoul de Crăciun și să i-l pui sub brad.

Costumul de neopren e un obiect dificil, să spunem așa. Trebuie să se potrivească foarte bine utilizatorului astfel încât să îl ajute mai mult decât îl încurcă. Se recomandă probarea mai multor modele și mărci înainte de achiziție. Deci nu uita să lași bon sau certificat de garanție, astfel încât, dacă nu l-ai nimerit să poată fi schimbat cu ușurință.

Prețuri începând cu 89 lei.

Expediție în Antarctica

Șosetele. De scafandru, bineînțeles. 🙂

Clasicele, plictisitoarele și mult dăruitele șosete pot fi o adevărată bucurie pentru un scafandru dacă le alegi special pentru el, ca super accesoriu de scufundări. În termeni de specialitate se numesc Botoși de Scufundări și țin de cald în apă rece. În plus, protejează picioarele atât de animalele potențial periculoase cât și de eventuale lovituri în stânci sau corali. Pentru un pasionat de sporturi subacvatice, să aibă proprii botoși e un confort psihic și de igienă nemaipomenit. Deci fără grijă, și în 2019 lista de shopping pentru Crăciun poate conține șosete. Doar că alt tip de șosete. Un upgrade la șosete.

Prețuri începând cu 39 lei.

Cele mai dorite șosete de scafandri

Computer/ ceas de scufundări

Deși nu pare, scufundările au o puternică componentă tehnologică de care orice diver ar trebui să se bucure. Computerele de scufundări sunt legate la butelia de aer și măsoară diverși parametri esențiali ca nivelul aerului din butelie, nivelul de azot rezidual, temperatura apei, adâncimea. Cu ajutorul lor diverii pot afla și nota informații importante despre explorările pe care le fac, informații care în viitor îi pot ajuta să devină din ce în ce mai buni la sportul pe care îl practică. Ce cadou de Crăciun mai frumos poți oferi decât un instrument care îți protejează viața și te antrenează să devi mai bun în fiecare zi?

Prețuri începând cu 599 lei.

În cazul în care recuzita diverului cuprinde toate elementele de mai sus, trimite-l pe Moș Crăciun la raionul de sporturi subacvatice din Decathlon. Cu siguranță acolo va găsi obiectele necesare unei experiențe fantastice pe sub apă și se încadrează în buget.

Deci dacă aș fi Moș Crăciun în 2019 m-aș aproviziona de la Decathlon și aș oferi bucuria unei experiențe!

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *