fbpx

Secret Santa – cu ce cadou poți surprinde colegii?

Crăciunul e mai mult despre a deschide inimi decât despre a deschide cadouri

Autor necunoscut

Pe cât de amuzant și apreciat este obiceiul corporatist Secret Santa, pe atât de copleșitor poate fi să alegi un cadou inspirat, mai ales dacă nu ești la primul eveniment de acest gen. Fularele, mănușile, căciulile, cărțile, bijuteriile, cana personalizată, rama foto sunt obiecte pe care cu siguranță le-ai oferit deja. Idei… Idei… Idei! pentru un cadou inspirat cu ocazia Secret Santa.

Alege să oferi o experiență

Să oferi o experiență învelită în hârtie de cadou și cu panglică roș-verde ar putea fi inspirația de care ai nevoie. Dar experiențele sunt în general costisitoare. Un zbor cu balonul, un salt cu parașuta sau o sesiune de echitație ar putea depăși bugetul de 50 lei care este media folosită pentru Secret Santa. Și atunci la ce altă experiență am putea să ne gândim? Ce zici de una subacvatică?

Nununu! Nu e complicat deloc. Și nici costisitor. Tot ce trebuie să faci e să împachetezi un echipament basic de snorkeling, format dintr-o mască și un tub. Cu ajutorul lui orice persoană poate deschide ochii într-o lume extraordinară și fascinantă, cea subacvatică. Masca protejează ochii și nasul iar tubul ajută la respirație. Echipamentul costa 39 de lei și are dimensiuni medii, așa că îl poți duce cu ușurință la birou.

Photo credit: Maja Novak

Reacțiile WOW

Având în vedere că snorkelingul este un sport foarte puțin cunoscut în România, cu siguranță reacțiile vor fi WoW și va trebui să rezervi câteva minute în plus să explici ce sunt acele obiecte extraterestre și la ce se folosesc. Îți recomand să citești ce înseamnă acest sport extraordinar și câteva beneficii de care o persoană se poate bucura în urma practicării lui.

Cui i se potrivește acest cadou?

Te rog să faci acest cadou unui coleg căruia îi vrei binele și care ar putea fi responsabil să păstreze intactă lumea subacvatică.

Persoanelor cărora le e frică de apă

Snorkelingul poate fi practicat de persoane cu vârste cuprinse între 3 și 99 de ani. În ciuda aparențelor, este un cadou recomandat persoanelor cărora le e frică de apă. Cel puțin în situația mea, a fost remediul sigur pentru a scăpa de această frică moștenită pentru că snorkeling-ul m-a învățat că principiul lui Arhimede funcționează și în cazul oamenilor, nu doar în cazul obiectelor, adică apa ne susține și noi plutim pe suprafața ei. În plus, masca de snorkeling protejează ”călcâiul lui Ahile” în apă, adică nasul. Am observat că pentru majoritatea persoanelor care au o problemă cu apa, cea mai mare frică e să nu le intre apă în nas. Iar masca de snorkeling tocmai asta face: îl acoperă, astfel încât apa să nu îl atingă.

Photo credit: Marcis Berzins

Persoanelor care își doresc să ajungă în spațiu

Având în vedere bogăția de trăiri pe care o poate oferi o experiență subacvatică, un echipament de snorkeling este recomandat și unei persoane curioase, căreia îi place să experimenteze diverse senzații. Sporturile subacvatice sunt singurele de pe această planetă care oferă senzații extraterestre. Și aici mă refer la lipsa gravitației. Așa că… dacă ai vreun coleg care în copilărie visa să devină astronaut, un echipament de snorkeling îi va oferi parțial această experiență.

Photo credit: NASA

Persoanelor care iubesc natura

Dacă colegul pentru care ești Secret Santa iubește natura, atunci echipamentul de snorkeling îi va oferi posibilitatea să fie înconjurat de mai multă viață sălbatică în mediul ei natural decât a fost vreodată. În general animalele marine sunt pașnice și din plin pe sub apă. Iar în Marea Neagră nu există specii periculoase pentru om și un astfel de coleg îți va fi recunoscător pentru tot restul vieții.

Persoanelor care caută să se dezvolte personal

Unul dintre cele mai importante beneficii ale sporturilor subacvatice e că în timpul practicării lor devii conștient de propria respirație. Pe sub apă singurul lucru pe care îl mai auzi e propria respirație. În timp, snorkelingul poate deveni o meditație în mișcare și având în vedere feeria pe care o găsești pe sub apă, chiar o meditație în Paradis, aș putea spune.

Photo credit: Jared Rice

Dacă te-am convins că echipamentul de snorkeling e o variantă excelentă de cadou pentru Secret Santa, fă-ți o favoare și ia unul și pentru tine.

Dacă bugetul e mai mare de 50 lei și mai mic de 100 lei

În acceași notă, subacvatică, dacă bugetul e mai mare de 50 lei, un alt obiect pe care l-ai putea face cadou de Secret Santa e masca de snorkeling Easy Breath. În prezent se bucură de o reducere de 10% pe site-ul decathlon.ro și costă 89.90 lei.

În timpul acțiunii de educație ecologică și subacvatică #ecoUsubacvatic desfășurată între 15 Iulie și 15 Septembrie 2019 pe litoralul Mării Negre, participanții care au încercat această mască au fost mult mai încântați decât de cea clasică. Este practic, ultima descoperire în materie de echipament de explorare a lumii subacvatice, deci încântarea celui care o primește ar putea fi și mai mare. Printre principalele beneficii sunt vizibilitatea panoramică și posibilitatea de a respira atât pe gură cât și pe nas, ceea ce asigură un confort sporit în timpul practicării.

Moș Crăciun se aprovizionează de la Decathlon. Oferă bucuria de a face sport!

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

16 Comments

 • Postolache Maria
  December 12, 2019 3:10 pm

  Pentru Secret Santa am luat o cutie de bomboane Lindt si un set ce cuprinde o cana pe care scrie Merry Christmas, cu un mini tel, o cutie cu mini marshmallows si o cutie cu hot drink mix with chocolate flavour.

  • Zoe
   December 12, 2019 3:34 pm

   Mulțumim de idee, Maria! Ce părere ai de propunerea noastră de anul acesta? 🙂

 • Postolache Maria
  December 13, 2019 11:04 pm

  Este o propunere interesanta, pentru ca este iarna si frig nu m am gandit niciodata ca as putea face cadou pentru vara! Dar…este o idee f buna!

  • Zoe
   December 13, 2019 11:49 pm

   după modelul iarna facem car și vara sanie 🙂

 • Gabriela
  December 15, 2019 3:35 pm

  Un aranjament pentru masa de Craciun si o carte.

  • Zoe
   December 15, 2019 4:34 pm

   Ce bine sună! Ce părere ai de propunerea noastră? Ai încercat vreo experiență subacvatică până acum?

 • Radu Munteanu Mihai
  December 16, 2019 11:22 am

  Salut! Noi ne jucam de-a ingerasii. Anul trecut am oferit, pe ascuns, dulciuri și mesaje inscripționate pe lemn. Timp de 2 săptămâni ne-am transmis unul altuia despre importanța armoniei la locul de muncă. Mulțumesc!

  • Zoe
   December 16, 2019 11:47 am

   Wow! Foarte interesant proiectul vostru! Mulțumim de împărtășire!

 • roxana
  December 18, 2019 12:59 pm

  Eu am facut un cadou gourmand, o invitatie la cafea de specialitate si carrotcake :). Si ideea voastra mi se pare foarte faina.

  • Zoe
   December 18, 2019 1:01 pm

   yumyum! Și carrotcake sună delicios! 🙂

 • Radu Munteanu Mihai
  December 23, 2019 4:42 pm

  Astăzi am primit un cadou special: Moș Crăciun, alias poștașul, m-a sunat să-mi spună că are ceva cu o inimioară pe plic. Ce fain! Când am coborât am înțeles a cui INIMĂ era acolo. A iubitorilor de Natură și de viață subacvatică. Mulțumesc din ♥️! Sarbători fericite!

  • Zoe
   December 26, 2019 11:28 pm

   Mă bucur mult, Radu, că inimioara a ajuns la tine la fix! Sărbători fericite și în 2020 să deschizi cât mai mult ochii sub apă!

 • AffiliateLabz
  February 16, 2020 7:29 am

  Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  • Zoe
   March 5, 2020 12:20 am

   Thank you for the appreciation! Soon more articles will come! 🙂 You can also follow our facebook, instagram and youtube accounts

 • Phil
  August 6, 2020 4:48 pm

  https://waterfallmagazine.com
  What’s up i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read
  this paragraph i thought i could also make comment due
  to this brilliant piece of writing.

  • Zoe
   August 20, 2020 2:17 pm

   Thank you Phil! You are too kind! 🙂

Leave a Reply

A apărut

Ghid de Snorkeling pentru Începători

Toate informațiile de care ai nevoie pentru a descoperi ce ascunde marea sub luciul ei

stai!

Înainte să pleci intră în comunitatea pasionaților de sporturi subacvatice

Înscrie-te mai jos

Primești 1 email pe lună cu cele mai importante informații