fbpx

3 pericole în mare și antidoturile lor

“Și Luna are pete și trandafirul are spini”

Proverb Românesc

Pentru ca experiența subacvatică să nu aibă pete, vă recomand să luați aminte la următorii spini care pot aduce neplăceri într-o vacanță cu activități subacvatice.

Pericole în mare

Pericole mici în mare – ARICII!

Aricii de mare – semisfere acoperite cu țepi. Să calci pe ei nu e o plăcere. În funcție de cât de rezistent ești la durere suporți mai greu sau mai ușor experiența.

Mie nu mi s-a întâmplat însă unor membri din gașcă da.

(Later edit) Cu tot echipamentul necesar și cu toată atenția, absorbită de peisajul subacvatic, am lovit cu mâna, din greșeală, un arici de mare, în explorarea din Marea Roșie iordaniană.

Dacă vrei să te protejezi de astfel de experiențe adaugă în bagaj o pereche de papuci de snorkeling și de acum și mănuși de protecție.

Ține cont că unii dintre ei își stabilesc habitatul foarte aproape de plajă. Astfel că e suficient să vrei să te răcorești și din greșeală să calci pe vreunul.

Aricii de mare sunt de mai multe feluri, însă nu există specie ai cărei țepi să nu înțepe.

Aș mai spune despre aricii de mare că sunt delicioși (nu am încercat însă am reținut că se mănâncă doar cei care au prins un obiect în țepi. De asemenea, am înțeles că sunt specii protejate. Deci e INTERZIS să mănânci arici de mare => o delicatesă, după principiul tot ce e interzis ne place).

De asemenea, sunt specii protejate. Mai multe despre aricii de mare puteți citi aici.

Mici pericole în Marea Roșie - aricii de mare

Pericole la tot pasul…

Stâncile și coralii. Cu stâncile/ pietrele/ scoicile de pe plajă probabil ați avut deja de-a face.

Dacă unii consideră mersul pe jos o excelentă terapie, iar denivelările sunt masaj pentru tălpi, sunt unele persoane mai sensibile din acest punct de vedere.

În timpul diving-ului e posibil să te lovești de vreo stâncă. Mi s-a întâmplat de cîteva ori. Și mi s-a întâmplat și să mă lovesc de corali.

Nu a fost nevoie de o lovitură puternică să provoc niște zgârieturi destul de adânci. Ori sunt eu rezistentă la durere, ori în general acest tip de rană nu doare. Totuși, din punct de vedere estetic, poate fi înspăimântător.

Bineînțeles că aș fi putut să evit astfel de accidente purtând încălțăminte de înot.

Mici tăieturi la picioare după o explorare subacvatică

Alte pericole în mare…

Meduzele. Majoritatea sunt inofensive și își fac simțită prezența doar vizual și tactil (în cazul în care vrei neaparat să le atingi).

Sunt unele specii ale căror venin este inofensiv pentru om. Cu toate acestea, ciupiturile acestor meduze pot fi deranjante.

În cazul în care explorarea are loc în sezonul lor post-împerechere, să înoți fără să le atingi e o provocare din care vei ieși înfrânt.

Costumul de neopren te poate proteja în astfel de situații. Costumul de neopren te ajută și să îți păstrezi temperatura corpului în apa rece, deci observarea fascinantei lumi subacvatice durează mai mult.

Al treilea tip de meduze sunt cele a căror venin este letal pentru om. Dacă vă amintiți filmul 21 grams, cu Will Smith în rolul principal… Alte detalii despre extraordinarele meduze puteți citi aici și de asemenea vedeți când ar trebui să ne sperie meduzele din Marea Neagră.

Meduză în Mare Roșie

Nici unul dintre aceste pericole nu ar trebui să vă oprească din #explorat. Orice Lună are pată. Și orice problemă rezolvare. Încăltămintea pentru înot și costumul de neopren sunt soluții perfecte la pericolele prezentate mai sus. Puneți-le în bagajul vostru cu prioritate. Și bucurați-vă de Paradisul subacvatic.

m.me/barca.lui.zoe

Barca lui Zoe ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care permite în prezent astfel de expediții.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PublisheD

Snorkeling Guide for Beginners

It contains all the information you need to discover what does water hide underneath its surface.

Wait!

Before you go, make sure to receive our latest news about water and zero waste lifestyle

Register bellow

You’ll receive 1 email every month with the most important headlines