fbpx
Scufundări subacvatice în Constanța

Unde să facem scufundări subacvatice în România?

Întotdeauna mergi după pasiune. Niciodată nu te întreba dacă e realizabilă sau nu.

Deepak Chopra

Mă iertați că vă spun așa direct, dar primul și cel mai la îndemână loc de “diving” e… cada :). Da-da… Cada, de acasă, în care după caz, ne bălăcim, ne relaxăm sau ne spălăm. E locul cel mai sigur, confortabil și mai la îndemână să ne obișnuim cu echipamentul de snorkeling. Noi am făcut nenumărate sesiuni de “snorkeling” în cadă și am învățat lecții care ne-au ajutat ulterior în mările pe care le-am explorat. Măștile le puteți cumpăra de pe oricare din decathlon.ro, e-mag.ro împreună cu snorkelul, bineînțeles.

Acum, mai serios vorbind…

Scufundări subacvatice în Marea Neagră

Marea Neagră are frumusețile și atracțiile ei.

Am mai spus-o și o repet: ce se vede sub apă nu poate fi imaginat, decât dacă experimentezi. Și chiar dacă nu avem o mare bogată în tipuri de pești, găsim o varietate de lucruri interesante în adâncuri.

3 dintre ele le găsiți mai jos…

Zona Cazino din Constanța

Stabilopozii scufundați din zona Cazino Constanța

Am explorat zona împreună cu Aqua Mar Diving Team. Le sunt recunoscătoare pentru întreaga experiență, pentru delicatețea cu care mi-au prezentat locul si pentru profesionalism. Pe lângă stabilopozi am avut norocul să vedem și guvizi, stavrizi, crabi și pești ac.

De asemenea, cioburi de amfore și giganții stabilopozi ne-au fascinat. Din păcate, fotografiile nu surprind în totalitate experiența.

Ce pot spune e să faceți o încercare. Abia apoi vom vorbi aceeași limbă.

Scufundări în Marea Neagră în Mangalia


Cetatea antică a Callatisului din zona Mangalia a fost descoperit acum 6 ani inițial cu ajutorul Google Ocean. Se presupune că e vorba chiar de o parte din vechiul continent Atlantida. O echipă de scafandri din Ucraina au explorat orașul antic Akra, scufundat în apele Mării Negre, în zona de coastă a Crimeei, lângă Mangalia.

Arheologii spun că situl scufundat în mare, a fost întemeiat de grecii dorieni în secolul al VI-lea înainte de Hristos.

Cercetările din ultimii 50 de ani au evidențiat că fortăreața are dimensiuni impresionante – aproape două mile în largul mării și tot două mile de-a lungul țărmului actual.

Școala de diving care face explorări în zona Mangalia e Subacquassport. Noi deocamdată nu am discutat cu ei, însă nu mai e mult până la vară.

Scufundări subacvatice în Marea Neagră în 1 Mai și Vama Veche

Aparent cea mai bogată în activitate subacvatică la noi pe litoral e Rezervația Naturală 1 Mai-Vama Veche, unde crabii pot fi luați în mână (dar Regula nr. 1: un scafandru adevărat nu atinge nimic în apă) și poți înota în bancuri de hamsii.

Abia așteptăm să testăm la vară. Să înoți în bancuri de pești e într-adevăr o senzație unică ce nu poate fi descrisă în cuvinte (sau nu suntem suficient de talentați 🙂 )

“Făcând scufundări în rezervație se pot vedea căluți de mare, ace de mare și bancuri de hamsii. Ideea acestui tip de turism este tocmai să încercăm să promovăm ceea ce avem frumos din punct de vedere natural, ca specii ce trebuie protejate, într-un mod cât mai puțin invaziv: intrăm, îi vedem, îi pozăm, îi filmăm și îi lăsăm acolo”, explică dr. Magda Nenciu, cercetător INCDM Grigore Antipa, citată de reporterntv.ro.

Școala de diving din Vama Veche este Marine Explorers Dive și abia aștept explorăm împreună!

www.barcaluizoe.ro

Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
m.me/barca.lui.zoe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *