Căluți de mare dansând

Cum se sărbătorește Sf. Valentin sub apă?

Te iubesc și te voi iubi toată viața, iar dacă și după moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna.

Dante Alighieri

Mai mult sau mai puțin ciudat, în funcție de cine judecă situația, regnul animal are câteva specii care par a fi descoperit acea iubire eternă după care tânjim cu toții. Sunt specii care au dovedit că fidelitatea pe viață nu e doar un concept uman ci o regulă naturală. Cel puțin în cazul lor.

Să fie oare vorba despre iubire? Iar dacă e vorba despre iubire, ce iubire e aceea care odată ajunsă în punctul 0 al unui nou ciclu de viață, moare împreună cu viața însăși?

De luna internațională a Iubirii, am documentat câteva specii de animale marine care se împerechează pe viață și care sunt tacticile lor de a-și cuceri partenerii.

Cum se sărbătorește Sf. Valentin sub apă…

Cum se sărbătorește Sf. Valentin sub apă la Peștele balon

Un artist înnăscut pe fundul mării sau al oceanului, peștele balon mascul face eforturi susținute pentru a o impresiona pe cea care îi va deveni parteneră pentru tot restul vieții.

Până la 24 de ore/ zi, timp de mai multe zile, cu sârg, conștiinciozitate și iubire (cred că putem spune), creează pe fundul mării cuibul perfect sub formă de cerc decorat cu scoici și pietricele în mijlocul căruia, viitoarea mireasă își va depune ouăle.

Mult timp, scafandrii nu și-au putut explica cum au apărut acele adevărate capodopere pe fundul mării.

De curând însă, în apele japoneze, un biolog marin a avut șansa să vadă un pește balon desenându-și dragostea pe fundul mării. Misterul a fost elucidat. Extraordinarele mandale sunt opera efemeră a unui… îndrăgostit pe viață.

Cum se sărbătorește Sf. Valentin sub apă la Căluții de mare

Nu toate speciile de căluți de mare sunt monogame. Cercetătorii au concluzionat că specia australiană rămâne fidelă unui singur partener pentru tot restul vieții ca modalitate de supraviețuire a speciei.

Fiind înotători slabi, căluții de mare nu pot parcurge distanțe mari fiind astfel limitați în alegerea partenerului de împerechere.

Deci, conform specialiștilor, în cazul căluților de mare nu e vorba de romantism ci de niște raționamente în adâncul ADN-ului lor, care le dictează comportamentul monogam.

Conform nationalgeographic.com ritualul lor de împerechere presupune un dans matinal zilnic prin care partenerii își consolidează legătura.

În timpul acestuia partenerii își țin adesea cozile încrucișate și își schimbă culorile. Masculii primesc astfel ouăle de la femelă, urmând să le elibereze fecundate.

Imediat ce cei peste 1500 de bebeluși sunt eliberați în apă și idependenți, femela e pregătită pentru un nou transfer iar dansul reîncepe.

Căluți de mare dansând

Cum se sărbătorește Sf. Valentin sub apă la Scalarii francezi

Acești pești sunt aproape întotdeauna văzuți în pereche. Conform padi.com traiul în pereche este pentru scalarii francezi un mod de viață asumat.

Pe lângă activitățile necesare unui trai decent, ca procurarea hranei sau apărarea teritoriului, ei petrec foarte mult timp împreună de plăcere, ca un adevărat cuplu.

De perpetuarea speciei se ocupă tot împreună, înotând până la suprafața apei pentru a depune și fecunda ouăle.

#următoarea #explorare va fi între 6-13 Martie la Marea Roșie și Marea Neagră. Am scris un articol despre cum intenționăm să îl căutăm și găsim pe adevăratul Nemo.

De ce ne plac atât de mult sporturile subacvatice? Află 5 beneficii ale snorkeling-ului și poate ne vedem sub apă.

Te-ai întrebat vreodată de ce Marea Roșie e roșie? Găsești câteva răspunsuri în articolul nostru.

Despre 3 pericole des întâlnite în mare și cum își găsesc rezolvare găsești informații aici.

Fotografii de la ultima explorare în Marea Roșie poți vedea aici.

În cazul în care vrei să mergi cu noi în explorare și ai voucher cadou*, te rog scrie-ne la m.me/barca.lui.zoe pentru a-l revendica.
*În această explorare poate fi folosit 1 singur voucher

www.barcaluizoe.ro
Barca lui Z❤️E ~ Proiect de educație subacvatică. Explorări subacvatice pe Planeta Albastră, singura care ne permite în prezent astfel de expediții.
💌 m.me/barca.lui.zoe
Tehnologie oferită de Astel Mobile


Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă proiectul nostru ți se pare benefic pentru comunitate, crezi că lumea e mai frumoasă decât tableta și încurajezi activitățile sportive înseamnă că suntem în aceeași barcă.

Orice donație e un semn că munca noastră e valoroasă. Îți mulțumim!

Leave a Reply